ایجاد وحدت رویه در قوانین و آئین نامه های استفاده از سامانه‌های پهپاد

11 ارديبهشت, 1398 0

نشست کمیسیون معین شورای عالی نقشه برداری، با حضور نمایندگانی از وزارتخانه‌های؛ کشور، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نفت، نیرو، صنعت، معدن و تجارت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سازمانجغرافیایی نیروهای مسلح، مرکز آمار ایران، اعضای هیئت علمی و نماینده نهادهای مدنی و غیر دولتی در تاریخ 11 اردیبهشت ماه در سازمان نقشه برداری کشور، برگزار شد.



به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور، اعضای این کمیسیون درباره پیش نویس‌های دستورالعمل تهیه نقشه و اطلاعات مکانی با استفاده از پهپاد، شناسه مکانی ملی(گرید ملی) و چگونگی اجرای ماده ۲۴ ضوابط فنی و اجرایی توسعه دولت الکترونیک که از پیش تنظیم شده بود، گفتگو و تبادل نظر کردند.

مهندس مسعود شفیعی، رئیس سازمان نقشه برداری کشور در جلسه کمیسیون معین شورای عالی نقشه برداری، بر ایجاد وحدت رویه در قوانین و آئین نامه های استفاده از سامانه‌های پهپاد تاکید کرد و گفت: به تصویب رسیدن این دستورالعمل ها در شورای عالی امنیت ملی، در عملکرد همه دستگاه های ذینفع و بخش خصوصی، ابهام زدایی می کند.

دبیر شورای عالی نقشه برداری گفت: تجمیع همه آیین نامه های تهیه شده در حوزه فعالیت پهپادها، از سوی دستگاه هایی مثل سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، سازمان نقشه برداری کشور، سازمان هواپیمایی کشور و ... با در نظر گرفتن حساسیت ها  و الزامات سازمان نقشه برداری کشور در رعایت کیفیت فنی محصولات تولید شده، یکی از اولویت های شورای عالی نقشه برداری خواهد بود تا به این ترتیب، فعالیت های عکسبرداری با پهپاد در کشور سر و سامان پیدا کند.

شفیعی؛ از تهیه پیش نویس دستورالعمل اجرایی اخذ مجوز و وظایف نهاد های مختلف با رعایت الزامات امنیتی و ایمنی در سازمان نقشه برداری کشور و تدوین دستورالعمل فنی فتوگرامتری پهپاد خبر داد و افزود: استفاده از ظرفیت های سازمان نقشه برداری کشور می تواند در ایجاد وحدت رویه فعالیت های دستگاه های کشور در حوزه تولید داده مکانی اثر گذار باشد. بدین ترتیب تضمین اجرای پروژه های نقشه برداری در کشور مستحکم تر خواهد بود.

یکی دیگر از موضوعات مورد بحث اعضای کمیسیون معین، شناسه مکانی ملی یا همان "گرید ملی" بود که در این خصوص به طرح ملی GNAF اشاره شد که می تواند به موازات گرید ملی بعنوان مکمل، انجام شود. در همین راستا، شفیعی از نماینده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست تا نقطه نظرات این دستگاه را به صورت شفاف با سازمان نقشه برداری کشور درمیان گذاشته و به یک اتفاق نظر و یکپارچگی جامع برسند.

معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار کرد: همه دستگاه های اجرایی به منظور اشتراک گذاری اطلاعات مکانی موظفند بر پایه استانداردهای شناسه مکانی ملی(گرید ملی) در پایگاه داده خود، تمهیدات لازم را بیاندیشند. سازمان نقشه برداری کشور نیز وظیفه دارد به منظور راهبری و هماهنگی در پیاده سازی گرید ملی مشارکت کند. خاطر نشان می شود؛ به همین منظور، دستورالعمل فنی شناسه مکانی ملی(گرید ملی) در قالب سری دستورالعمل، تهیه و جهت کنترل به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شده است.

رئیس کمیسیون معین، با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه کشور با نظارت بر عملکرد دستگاه های اجرایی نسبت به تخصیص اعتبارات اقدام می کند، گفت: شورای عالی نقشه برداری که به ریاست رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، برعملکرد تولید نقشه و اطلاعات مکانی درکشور اشراف دارد، به مصوبه ای نیاز دارد تا در سایه آن همه دستگاه ها و وزارتخانه هایی که داده مکانی تولید می کنند، فعالیت های این حوزه را در این شورا طرح و با نظارت و تایید، آن به انجام برسانند. بدین تریب علاوه بر تعیین ردیف بودجه مشخص برای آن، از موازی کاری و ایجاد اختلال در سیستم تولید اطلاعات مکانی در کل کشور جلوگیری خواهد شد.

وی افزود: با توجه به محدودیت های موجود در ظرفیت های کشور، ورود شورای عالی نقشه برداری با نگاه حاکمیتی، می تواند علاوه بر ایجاد هماهنگی در بین همه دستگاه های دولتی و حتی بخش خصوصی، نیازهای آنها را نیز برطرف سازد.

 

اعلام آمادگی سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح برای در اختیار قرار دادن تصاویر ماهواره ای

در بخش دیگری از اولین جلسه کمیسیون معین در سال 98، شفیعی؛ جلسه آتی کمیسیون را با موضوع تأکید بر ارائه طرح جامع برای NSDI عنوان کرد و گفت: برای تکمیل فرآیند NSDI مشارکت همه ذینفعان، امری بدیهی است. بنابراین در گام اول باید همه نقشه های پوششی و اطلاعات مکانی مورد نیاز در این سامانه به روز باشند.

شفیعی به نقش سازمان نقشه برداری کشور به عنوان مسئول تامین نقشه های مبتنی بر سامانه اطلاعات مکانی برای کلیه متقاضیان اشاره کرد و بیان کرد: سازمان موظف است با استفاده از امکانات خود و سایر مراجع قانونی و همچنین از طریق برون سپاری فعالیت ها و خرید خدمت از بخش خصوصی، نقشه های یک پانصدم و یک دوهزارم شهرها را تا پایان سال دوم ابلاغ مصوبه و برای باقی کشور را تا پایان سال سوم اجرای آن فراهم کند.

وی در ادامه گفت: با نگاهی به وضع موجود نقشه های بزرگ مقیاس شهرها و نقشه های پوششی، لزوم تهیه نقشه به روز شهرها و همچنین بازنگری با استفاده از تصاویر ماهواره ای، امری ضروری است.

در همین راستا، نماینده سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از وجود نقشه های به روز در این دستگاه خبر دادند و از همکاری و ارائه رایگان این تصاویر ماهواره ای به سازمان نقشه برداری کشور اعلام آمادگی کردند.

 شفیعی بعد از دریافت نظرات اعضای کمیسیون، خواستار تعامل دوجانبه بین سازمان نقشه برداری کشور و دستگاه های اجرایی برای همکاری در به اشتراک گذاری اطلاعات مکانی در قالب NSDI شد و گفت: موضوعات موردبحث در این جلسه به صورت فراتر و با ارائه طرحی جامع برای مدیریت کلان در دستگاه های مختلف و با دیدگاه فرابخشی در شورای عالی نقشه برداری، اولویت بندی خواهند شد.
در پایان، برای ارائه این طرح به شورای عالی نقشه برداری، دبیرخانه این شورا از سوی رئیس کمیسیون معین، مکلف به تهیه طرح جامع بازنگری نقشه های پوششی و تهیه نقشه های بزرگ مقیاس شهرها شد.

منبع: سازمان نقشه برداری کشور

نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

نظرات خود را ارسال کنید

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
0 کاراکتر
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید